![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisvmb45zy6RSOweMnhRHXpOXrK8ZydMv0xsVyuN9iNX9DHI0QaLCXQr2ccJ5dGkFN8xZ2krcJXbeQ_Zlrj7GhVE4UOi10l27CXj_UaY_kXVdWe7aHSGnnwUHob0f1nKWWOZhp2LhyphenhyphenTs8E/s320/spaghetti_and_cheese-842.jpg)
![Text Color](img/blank.gif)
![Check Spelling](img/blank.gif)
SATU bungkus spaghetti mentah, 20 (atau terpulang kepada kemahuan) bebola daging (meatball), celery, asparagus, salad, sosej, lobak merah (carrot), 3 ulas bawang putih, serbuk parsley, sebotol kuah spaghetti tomato.
Cara cara:
Penyediaan spaghetti:
- Masak dan toskan sebungkus spaghetti mentah sehingga kering.
- Gaulkan spaghetti yang telah kering tadi dengan marjerin atau minyak masak untuk menghalang spaghetti daripada kering dan melekat
- Sediakan salad segar untuk sayuran tambahan berasingan
Penyediaan kuah spaghetti:
- Potong 3 ulas bawang putih dan tumis dalam kuali sehingga naik bau
- Masukkan kuah spaghetti bersama bawang putih yang ditumis. Gaul hingga panas. Tambahkan sedikit serbuk parsley
- Tuangkan meatball (boleh masukkan sebiji sebiji atau potong separuh jika terlalu besar) ke dalam kuali. Tambah air jika perlu. Masak dalam kira kira 5 minit untuk melembutkan meatball tadi
- Masukkan bahan bahan lain seperti sosej dan sayur sayur yang telah dipotong. Tunggu hingga 5 minit lagi
- Tuang kuah spaghetti ke dalam bekas.
- parutkan cheese jika suka..
- SELAMAT MENCUBA!!
Kuah meatball dan spaghetti boleh disediakan berasingan atau terus dicampur, bergantung kepada selera atau kemahuan.
No comments:
Post a Comment