Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SPAGHETTHI CHEESE..MEAT BALL

Text ColorCheck Spelling

SATU bungkus spaghetti mentah, 20 (atau terpulang kepada kemahuan) bebola daging (meatball), celery, asparagus, salad, sosej, lobak merah (carrot), 3 ulas bawang putih, serbuk parsley, sebotol kuah spaghetti tomato.

Cara cara:

Penyediaan spaghetti:

  1. Masak dan toskan sebungkus spaghetti mentah sehingga kering.
  2. Gaulkan spaghetti yang telah kering tadi dengan marjerin atau minyak masak untuk menghalang spaghetti daripada kering dan melekat
  3. Sediakan salad segar untuk sayuran tambahan berasingan

Penyediaan kuah spaghetti:

  1. Potong 3 ulas bawang putih dan tumis dalam kuali sehingga naik bau
  2. Masukkan kuah spaghetti bersama bawang putih yang ditumis. Gaul hingga panas. Tambahkan sedikit serbuk parsley
  3. Tuangkan meatball (boleh masukkan sebiji sebiji atau potong separuh jika terlalu besar) ke dalam kuali. Tambah air jika perlu. Masak dalam kira kira 5 minit untuk melembutkan meatball tadi
  4. Masukkan bahan bahan lain seperti sosej dan sayur sayur yang telah dipotong. Tunggu hingga 5 minit lagi
  5. Tuang kuah spaghetti ke dalam bekas.
  6. parutkan cheese jika suka..
  7. SELAMAT MENCUBA!!

Kuah meatball dan spaghetti boleh disediakan berasingan atau terus dicampur, bergantung kepada selera atau kemahuan.

No comments:

Post a Comment