toping pizza
- 500gm tepung gandum (Cap Sauh)
- 1/2 bungkus yis mauripan
- 1 Cawan air suam
- 1/2 cawan minyak masak
- Garam secukup rasa
INTI PIZZA
- 6 Keping Daging burger(Dilenyek)
- 1 Tin Tomato puree
- 1 Tin Marshroom (Dihiris Nipis2)
- 2 Biji bawang besar( Potong Dadu)
- 6 hot dog (Dihiris)
- Lada hitam serbuk,Oregano,garam, gula secukupnya.
- Cheese Morzella ikut suka byk mana
Cara-cara
- Untuk kulit. Gaul Tepung b'sama yis + garam + air suam uli hingga m'jad doh.
- Masuk minyak dan uli lagi hingga sebati dan tak melekat di tangan biarkan doh naik sedikit uli lg dan canaikan di atas dulang yg telah griskan dgn butter.
- INTI PIZZA Daging burger + Tomato puree + Marshroom +bawang besar+ lada hitam+garam+gula + Oregano Gaul sebati.
- Letakkan inti diatas kulit pizza dan ratakan tbur sousage dan cheese kalu nak letak nenas ke lada bangala ke.. bolehla.letak atas 2...bila kulit dah naik sikit bolehlah dibakar dgn suhu 190"c 20 min
- sedia untuk menjamu selera...
No comments:
Post a Comment