kakyan recipes
Bahan2:
2 sdu makan butter
300 ml susu segar plain.
2 sdu mkn penuh tepung gandum
1/2 cmca sebuk lada hitam/ lada sulah
air agk2 kepekatannya..
1/2 bji bawang besar dan 2 bji bawang putih cincang halus.
1/2 batang salery dadu jika ada.
cendawan shitake / butang / kim chung (berbau kuat sket cina suka ni..n murah sket berbnding cndwan lain) dadu halus
bebola ayam
isi ayam n kentang dadu n rebus dulu..air jgn buang bleh masuk dlm sup.(jika suka )
Cara:
tumis bawang,salery.cndawn n bebola.. tadi dengan butter td..api perlahn..dan kacau selalu jgn bg tukar warna nnti sup x cantik..+ tepung td n kacau sebntar shingga berketul sket.+ susu + air.. lama2 bhn akan likat n kalo dh sjuk lg bertmbh pekat..klo pkat sgt + air la..+gram + lada sulah n sgala isi yang telah direbus tadi..
BOLEH DIMAKAN BERSAMA ROTI PANGGANG
No comments:
Post a Comment